Svatební hry jsou skvělým způsobem, jak vyplnit hluchá místa a jak hosty zabavit v průběhu svatebního dne. Dnes jsme si pro vás připravili několik her, které pomohou prolomit ledy a seznámí hosty z obou rodin. Zda seznamovací hry zařadíte do programu nebo ne je jen na vás, my je však vřele doporučujeme. 🙂

svatební seznamovací hry

Kdo by se měl postarat o zábavu?

Je několik možností. Ve většině případů se o zábavu a moderování her starají svědek se svědkyní, ale pomůže vám i DJ nebo svatební koordinátorka. Můžete se s nimi předem domluvit, jak a kdy mají hry probíhat a které byste raději vynechali. Vše záleží na situaci a na podmínkách, není nutné za každou cenu hrát jednu hru za druhou. Pokud po obědě uvidíte, že se většina hostů rozprchla prozkoumávat okolí a nasát čerstvý vzduch, nechte jim prostor.

Svatební hry: Svatební tombola – tipy na vtipné a zajímavé výhryČtěte také: Svatební hry: Svatební tombola – tipy na vtipné a zajímavé výhry

Seznamovací hry pro hosty

Jak to tak bývá, na svatbě se sejdou rodinní příslušníci a kamarádi z obou stran. Co je takhle navzájem seznámit, ať je uvolněnější atmosféra? Pokud seznamování nechcete nechat na hostech, ale rádi byste je maličko popostrčili, máme pro vás několik nápadů!

svatba

Symboly

Všem hostům se dopředu rozdají kartičky, na kterých je nakreslený určitý symbol a na druhé straně je napsaný úkol. Každý host pak musí najít druhého se stejným symbolem. Pokud se najdou, splní úkol – tím může být například přípitek vínem nebo panákem něčeho tvrdšího.

Seznamování ve fotokoutku

Umístěte do fotokoutku malou krabičku a naplňte ji úkoly. Například: zatančete si s někým v modrých šatech. Dejte si panáka s někým s červenou kravatou, Řekněte vtip svědkyni…. Každý, kdo se přijde vyfotit, si vezme povinně jeden lísteček.

seznamovací hra

Panáky se jmény

Na tuto hru se můžete připravit už doma. Kupte levné skleněné panáky, například v Ikea a fixou na sklo na ně napište jména hostů. Například: Kateřina Novotná – svědkyně. Jakmile bude čas na hru, dejte panáky na podnos, naplňte je a náhodně rozdejte všem hostům. Ti mají za úkol najít člověka, který je na skleničce napsaný a představit se. Pak mohou společně na bar, přiobjednat druhého panáka pro „kurýra“ a začít konverzovat.

Fotky

Tato hra spočívá v tom, že vytisknete na papír fotky všech zúčastněných hostů a na druhou stranu napíšete jednu otázku. Náhodně pak kartičky rozdejte nebo je nechte položené na místech u svatebního stolu. Hosté musí najít dotyčnou osobu a zjistit od ní odpověď na otázku z kartičky. U každé takové hry se mohou a nemusí zapojit, ne každému je příjemné oslovit neznámého člověka, proto nikoho do ničeho nenuťte.

Svatební hry: Top 6 svatebních her ke stažení zdarmaČtěte také: Svatební hry: Top 6 svatebních her ke stažení zdarma