Ani my – redaktorky Vše o svatbě – nejsme žádná dřeva. A abychom vám to dokázali, pustily jsme se do pečení! Tentokrát to ovšem nebudou tradiční vánoční medovníky či vanilkové rohlíčky, ale originální vláčná lízátka, které nejen skvěle chutnají, ale můžou posloužit i jako krásná dekorace do vašeho „sweetbaru“ na svatbě nebo jako dárek pro hosty.

Cake pops

Klasické cake-pops zaznamenaly boom v cukrářském odvětví již před pár lety. My vám však nyní představíme trochu netradiční recept na chutné vláčná lízátka, které si získají oblibu jak u dospělých, tak i dětí. A nebojte se, není to nic náročného. Stačí jen s nadšením smíchat ingredience, použít svoji fantazii při zdobení a nakonec darovat s láskou a radostí:).

Jak na to? Čtěte dál.

Co budete potřebovat:

  • DSC_00131 balení citronové babety nebo bábovky (300 g) – ke koupení v Tescu a dalších větších supermarketech
  • 75 g změklého másla
  • 7–9 lžic rumu nebo griotky (děláte-li lízátka pro děti, můžete místo rumu použít malinový sirup)
  • 1,5 lžíce moučkového cukru

Na zdobení:

  • tmavá čokoládová poleva
  • bílá čokoládová poleva
  • marcipán
  • potravinářské barvivo
  • barevné cukrářské zdobení – můžete použít různé barvy a tvary dle vaší fantazie

Na zdobení můžete použít také kousky barevných bonbonů, barevný cukrový prášek, oříšky, koktejlovou třešeň, polevy a zdobení v různých barvách.

Postup:

Babetu nebo bábovku nadrobte do mísy.Bábovku rozdrobíme a vytvarujeme z hmoty kuličky.

Přidejte k ní alkohol.Přidejte rum

Potom přidejte máslo a cukr a mezi prsty prohněťte do kompaktního těsta. Smíchejte s máslem a moukou.

Hotové těsto necháme odležet asi  1-2 hodiny v lednici. Těsto se pak bude míň lepit a bude se s ním lépe pracovat. Z těsta utvořte kuličky o velikosti asi velké třešně (větší kuličky nedoporučujeme, jelikož pak můžou padat ze špejlí). Vytvarované kuličky pak dejte minimálně na 2 hodiny do mrazáku. Čím déle budou v mrazáku, tím lépe se s nimi pak bude pracovat – klidně je tam můžete nechat i přes noc.

Svatební Cake Pops

Po vyndání z mrazáku jednotlivé kuličky napíchneme na špejli a pak už zdobíme podle své fantazie. Každou kuličku neboli lízátko nejprve namočte do rozehřáté čokoládové polevy a navrch pak opatrně přiložte zdobení. Po dozdobení podávejte, nebo zabalte do celofánu a darujte. Doporučujeme ihned konzumovat nebo skladovat v lednici, aby se lízátka neroztopily.

A jak trendy cake pops naaranžovat na sweet bar? Sledujte náš magazín 😉